A zis cineva Noaptea Cercetătorilor?

Picture1

Am petrecut niște ani foarte frumoși la filologie, dar trebuie să recunosc că mereu m-am întrebat cum ar aș fi fost azi dacă aș fi avut mai multe  noțiuni de științe exacte, cum se explică unele fenomene fizice sau ce înseamnă Mg(OH)2?

Pentru că eu nu-i înțelegeam pe oamenii ăștia pasionați de știință, am găsit o oportunitate extraordinară de a mă lămuri-Noaptea Cercetătorilor, eveniment și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare, reprezentând astfel oportunitatea perfectă de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Picture1

Proiectul se află anul acesta la a 10-a ediție și are loc în aproximativ 300 de oraşe din 24 de ţări europene, cu scopul de a populariza ştiinţa şi învăţarea distractivă. În România vor găzdui experimente inedite Alba Iulia, Arad, Bârlad, Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu și Timișoara .

În București, experimente trăsnite, conferințe fascinante și demonstraţii, sunt pregătite de  și  DoYouSpeakScience  în două locuri diferite: Piața Universității și Afi Palace Cotroceni.

Eu voi fi azi prezentă în Piața Universității, unde cei de la Researchers4Humanity pregătesc începând cu ora 17:00 un program orientat în jurul a cinci domenii: antropologie, astronomie, speologie, sport și științele educație. 

Evenimentul este dedicat atât copiilor, cărora li s-au pregătit jocuri distractive şi educative care stimulează creativitatea și gândirea critică, cât și adulților, care sunt aşteptaţi  cu dezbateri și conferințe pe cele mai interesante teme de cercetare contemporane.

Cei care vor să rămână cu amintirea experienţei de cercetător pentru o noapte sunt aşteptaţi să facă fotografii în costum de cameră albă sau pot face poze în costum de astronaut. De asemenea, participanţii vor avea ocazia de a participa la o tombolă cu premii în gadgeturi inteligente.

 

Programul:

  1. 17.00 – Moment de dans contemporan – Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”
  2. 17.30 – 18.30 Delia Georgescu – Școala de cuvinte  – ORĂȘELUL CUNOAȘTERII
  3. 18.30 – 19.30  Andreia Petcu  – Cum se realizează hârtile geologice – ORĂȘELUL CUNOAȘTERII
  4. 18.00 – 18.20 dl prof Constantin Balaceanu Stolnici – Incursiune în antropologie – ANTROPOLOGIE
  5. 19.00 – 19.30 Alexandru Mironov si Alexandru Caragea  – Interacțiunea viitorului dintre public-știința prin reprezentanții cunoașterii  – ANTICIPATIA
  6. 19.30 – Moment de dans contemporan – Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”
  7. 21:00 – Spectacol de lasere si concert Souptrip

Mai multe detalii despre program și repere găsești aici.

Noaptea Cercetătorilor face parte din seria de evenimente finanţate de către de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020 (2014 – 2020), acțiunile Marie Sklodowska-Curie.

Pentru mai multe informații poți vizita www.noapteacercetatorilor.eu,   www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor și www.facebook.com/Researchers4Humanity.

S-ar putea să-ți placă:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *