Atunci când simt că am căzut

Nu știu cine ești, cum mă percepi și dacă te numeri printre cei care m-au văzut mereu zâmbind. Pe exterior sunt mereu fericită…

Acum un an să zicem, m-aș fi declarat optimismul în persoană. Deși sunt considerată în continuare de cei din jurul meu ca fiind o persoană pozitivă și mereu cu zâmbetul pe buze, atunci când sunt singură sau în jurul unor persoane în fața cărora simt că pot să mă deschid, am momente în care clachez.

Cea mai mare teamă a mea e teama de eșec; teama că îi voi dezamăgi pe cei din jur, că îi voi face să-și schimbe impresia despre mine, că o să le pierd simpatia. Dacă la capitolul complexe fizice depășesc mai ușor problemele și sunt deznădăjduită mai rar, în ultimul timp simt că stau foarte prost cu psihicul și că mă dărâmă ușor orice vorbă malițioasă spusă la întâmplare.

Nu pot să zic că am avut vreodată încredere foarte mare în mine, dar acum, mai mult ca niciodată mă agăț de confirmările celor din jur și am nevoie să mă liniștească cineva din când în când. Am nevoie de încurajările lor și le promit că o să fiu bine, apoi încerc să mă ridic singură. 

Ca să înțelegi contextul, acum câteva săptămâni am fost la un eveniment organizat de HTag PR cu sprijinul Gargantua KSLF și al ceaiurilor Thessa, al cărui invitat special a fost Alexandra Ușurelu. Pentru că după superbul concert de la Teatrul Național din București,  urmează turneul național Am să fiu eu casa ta, ne-am întâlnit cu Alexandra ca să vedem de unde își ia tot vibe-ul pozitiv. În cadrul evenimentului, bloggerii invitați au fost provocați să compună câteva versuri pornind de la câteva expresii din cântecele ei; unele foarte profunde, altele mai haioase, toate poeziile pot fi găsite aici. Sunt fericită cu poezia pe care am scris-o, dar recunosc că nu-mi reflectă trăirile. 

Dacă de poezia mea nu m-am atașat foarte tare, mi-au rămas în gând câteva expresii pe care le-aș înrăma ca să nu le uit niciodată. Probabil o să le folosesc pe rând cândva, dar am o preferată pe care mi-o repet în gând de fiecare dată când mă simt așa cum m-am simțit ieri.

claudia predoana blog

melodia

Nu știu când o să mi se termine stările proaste, nu știu dacă pot să mă adun și să nu mă mai las afectată de orice lucru mărunt, dar îmi dau seama că pe măsură ce îmi asum mai multe responsabilități îmi cresc singură standardele și nesiguranțele. 

Ca să termin într-o notă pozitivă, se întâmplă să fiu mult mai bine atunci când am încredere și în felul în care arăt, pentru că șansele sunt mult mai mari să am o zi proastă dacă nu m-am aranjat dimineață, pe când, dacă sunt aranjată și mă simt mai bine cu mine, nu mă mai simt așa vulnerabilă. 

Probabil pe același criteriu îmi dă Alexandra senzația că are încredere în ea. Arată întotdeauna ca un înger.

alexandra usurelu

1 Comment

 1. 1 martie 2017    

  Nu cred ca este o mare pierdere daca dezamagesti pe cineva care nu te intelege in mod constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te pentru a urmări acest blog și a primi notificări despre articole noi pe email.

Instagram

 • When I sneeze, glitter comes out 🐣
 • Gleam and hope 👑
 • Florile cu cea mai frumoasă poveste. ❤️
 • I'm closer to the sky. ☁️
 • Așa ar trebui să înceapă fiecare zi!🍸 #varaincepecualist #alist @alistmagazine
 • 🐺
 • I always wear my invisible crown. 👑
 • Flowers are a girl's best friends. 🌹
 • Pure. 
#inspiration

Follow Me!