Când plouă, controlorii sunt mai drăguți

control

M-am întâlnit astăzi cu Alexadru la Cinema Elvira Popescu să vedem Orizont, lungmetraj adaptat după „Moara cu Noroc”. Pentru că pe mine nu m-a impresionat deloc filmul, când am ieșit din sala de cinema și am văzut că plouă, am început să regret și mai mult că m-am dus să-l văd.

Îmbrăcată în noul palton, care e mai mult frumos decât gros, fără umbrelă și zgribulită toată, am zis că iau un taxi. Măcar l-am ales bine:

Prima oară în viața mea, intru în taxi și aud:-Nu pot să mai stau la telefon. Am comandă.

Posted by Claudia Predoană on 4 Februarie 2016

Trecând pe lângă stațiile de ratb și văzând cum oamenii așteptau în ploaie, mi-am amintit de o altă  zi ploioasă, în care mă aflam în aceeași situație ca ei.

Mergeam la Future of Media; cum ieșeam eu grăbită de la metrou, tot grăbită dau să urc în autobuz și am lovit un tânăr de lângă mine cu umbrela. Când a reușit să intre și el, observ că e controlor. Deși aveam abonamentul în geantă, mă cuprinseseră puțin emoțiile la gândul că tocmai ce-l lovisem.

Pe scaunul din fața mea, alt tânăr care citea. Când vine controlorul la el, în încercarea de a-mi strânge umbrela, l-am mai lovit o dată. A început să râdă și m-a întrebat dacă e cumva vreo strategie să-l cuceresc. Mă bucur totuși că i s-a părut amuzantă stângăcia mea, căci a devenit și puțin mai tolerant.

Tânărul din fața mea i-a zis că nu are bilet.

-Cum nu ai bilet?

-Știi, eu nu prea circul cu ratb-ul. Mă duc să-mi iau bicicleta de la reparat și nu am avut cu ce să ajung până acolo.

-Sigur?

-Sigur.

Și așa a trecut mai departe, făcând-se că plouă. Pe mine nici nu m-a mai verificat. Nu știu dacă îi era teamă că-l mai lovesc o dată sau s-a gândit că sunt oricum prea ghinionistă dacă nici o umbrelă nu pot să stăpânesc.

Pe tine te-au sărit vreodată controlorii? 😀

S-ar putea să-ți placă:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *