Ce complexe aveam în adolescență

Încă din copilărie am avut probleme cu tenul și mă simțeam tot timpul complexată. Copiii au tendința să fie răutăcioși și atunci mă simțeam tot timpul ținta glumelor și aveam impresia că oamenii mă judecă din cauza problemelor mele.

Primul lucru pe care îl consideram a fi un defect erau pistruii. Când ai pistrui e greu ca oamenii să reziste tentației de a te striga „pistruiato” atunci când vor să te calce pe nervi. Eram așa tristă încât am încercat să-mi improvizez un tratament care să mă scape de pistrui. Am curățat o cutie de sclipici și am amestecat în ea șampon, săpun lichid, spumă de ras, balsam de rufe și alte produse de curățat de care îmi e și frică să-mi amintesc. Și m-am dat cu chestia asta pe față…

Mai târziu, am citit într-o carte cu tratamente naturiste că nu există leac care să te scape de pistrui, dar e mai bine să ai pistrui decât coșuri. Eram super revoltată și convinsă că nimic nu e mai rău decât pistruii. Atât mi-a trebuit…

În adolescență am avut probleme destul de mari cu acneea. Nu atât de grave încât să fie considerată o dereglare hormonală ce necesita intervenții urgente, dar suficient de pronunțată încât să am azi pe față zeci de semne enervante.

Nu știu exact la ce vârstă, dar la un moment dat am început să îmi cumpăr și produse cosmetice care să acopere coșurile. Produse cosmetice e un termen foarte pompos, pentru că în realitate îmi luam niște lucrui atât de proaste încât atunci când am mers la magazin și i-am spus vânzătoarei ce fond de ten vreau mi-a spus: ești sigură? acesta e 40 de mii (4 lei). Știa că până atunci îmi luasem numai la 2, 50 lei. :))

Nu numai că mă dădeam cu idioțenii, dar nici nu le curățam de pe față! Cel puțin până în liceu… Nu e greu de imaginat ce consecințe au avut ideile mele. Îmi pare rău că făceam toate prostiile astea fără să știu ce consecință vor avea.

De pe la 16 ani am avut mai multă grijă de mine, îmi curățam tot timpul fața și am investit ceva bani în produse de îngrijre, însă în afară de sfânta demachiere nu reușeam să mă țin de nimic zi de zi. Totuși, reușeam să țin cumva lucrurile sub control și de când l-am cunoscut pe Alex, care mi-a zis că pistruii mei sunt foarte drăguți, pentru că sunt un detaliu în plus, nu mai am niciun regret în direcția asta.

De curând am mers să-mi fac o diagnoză a pielii în cadrul unui eveniment organizat de unul dintre saloanele GETT’S. Cu ajutorul unui aparat numit Skin Diagnosis de la Skeyndor. În termeni complicați, măsurătorile se fac cu ajutorul unei lentile ce dispune de șapte parametri de măsurare și conform unor criterii prestabilite, poate spune dacă tenul este normal, mixt, uscat, atipic, gras, sensibil sau cuperotic, dacă e îmbătrânit, pigmentat sau cumedonic. În termenii mei, o doamnă foarte drăguță mi-a pus un aparat luminos pe față și în 5 minute mi-a zis că am tenul foarte deshidratat, ceva probleme cu porii și că trebuie să controlez problemele de sebum. Mi-a recomandat câteva produse pe care ar trebui să le folosesc și că ar trebui să merg regulat într-un salon cosmetic pentru tratamente de curățare.

aparat-de-diagnoza-a-pielii-skeyndor-getts

Cât a pus aparatul ăla pe fața mea, vedeam printr-un ecran tot ce e pe piele și îmi venea să plâng. Mă analiza în profunzime și vedeam gropițele lăsate de războiul meu cu coșurile și urmele pe care le-a lăsat prostia mea pe ten de-a lungul timpului.

Impactul pe care l-au avut imaginile asupra mea a fost foarte mare. Mi-am cumpărat o întreagă gamă de produse care să mă ajute în direcția asta și de o lună respect cu strictețe ritualul și seara și dimineața și sunt foarte încântată de rezultate.

Tot de la Skeyndor am primit în ziua evenimentului o bază de machiaj care mi se pare incredibilă. Fața mea arată super diferit când mă machiez. Estompează porii, nu-mi mai simt fața lipicioasă, machiajul rezistă mai mult și fondul de ten se așează mai bine. Habar nu am cum am trăit atâția ani fără bază de machiaj :))

 

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te pentru a urmări acest blog și a primi notificări despre articole noi pe email.

Instagram

  • When I sneeze, glitter comes out 🐣
  • Gleam and hope 👑
  • Florile cu cea mai frumoasă poveste. ❤️
  • I'm closer to the sky. ☁️
  • Așa ar trebui să înceapă fiecare zi!🍸 #varaincepecualist #alist @alistmagazine
  • 🐺
  • I always wear my invisible crown. 👑
  • Flowers are a girl's best friends. 🌹
  • Pure. 
#inspiration

Follow Me!