Cum am câștigat primii bani din blog

Am început să scriu pe blog din simpla dorință de a scrie, fără o direcție anume. În prezent, este principala mea activitate și cu timpul am devenit foarte pasionată de acest domeniu.

1437459678313766236La scurt timp după ce am debutat în blogosferă, am găsit pe un blog un articol ce semăna destul de tare cu cel pe care îmi propun să îl scriu, în sensul că descria colaborarea cu She In

Îmi amintesc când Alexandru Negrea a întrebat la un eveniment câți dintre cei din audiență câștigăm bani din blog. Se întâmpla la 3 luni după ce mă apucasem de scris pe blog și cred că am fost singura de acolo care a ridicat mâna. Nu câștigam o avere, dar eram destul de mândră de faptul că începusem de undeva.

Cât pot să câștig mai exact? între 15$ și 60$ pe lună. Cum funcționează lucrurile? Eu scriu articole prin care anunț noile campanii She In, inserez poze în articol ce fac trimitere spre site, iar în funcție de numărul de click-uri ce duc spre site  sunt plătită sau nu (dacă nu trec pragul de click-uri pentru cei 15$, primesc un bonus de 500 de puncte, echivalentul a 5$ atunci când fac cumpărături de pe site). Există și posibilitatea să primesc 10% comision din vânzările aduse de pe blogul meu, însă eu am ales prima variantă.

1433836470028801053Dacă vrei să îți monetizezi blogul colaborarea asta e o ocazie bună, mai ales dacă ești la început. Nu trebuie să fii expert în fashion ca să alegi câteva piese care îți plac și să le recomanzi mai departe, însă dacă blogul chiar se axează pe această zonă, ai posibilitatea de a câștiga mai mult, pentru că sunt programe diferite pentru cei ce dedică articole în care poartă ținutele She In și scriu despre ele. Julie este una dintre bloggărițele ce are o astfel de colaborare. 

Înscrierea se face relativ ușor. Accesezi acest link, iar de acolo vei primi câteva e-mailuri care îți explică pașii pe care trebuie să îi urmezi mai departe, dar și un link către un articol exemplu. 

Duc mai departe colaborarea pentru că sunt mulțumită de banii pe care i-am câștigat până în prezent, dar și pentru că nu simt că îmi afectează în niciun fel integritatea. Mi-am spus mereu că nu aș promova produse în care nu cred și pe care eu nu le-aș cumpăra. După cum se poate observa în fotografii, hainele arată foarte ok și au prețuri accesibile. 

Mie mi-a fost puțin mai greu să mă prind la început și am încercat să cer ajutor de la persoana de la care aflasem despre această oportunitate, însă s-a dovedit a nu fi foarte prietenoasă și nici măcar nu mi-a răspuns la mesaj, însă eu mă declar dornică de a răspunde la orice fel de întrebări legate de colaborarea cu She In. 

Dacă acest articol te determină să începi o colaborare cu She In, let me know 🙂 !

Later edit (22 august 2015): Eu am încheiat colaborarea cu She In pentru că am simțit că vreau să fac niște schimbări în temele pe care le abordez. Din același considerent, am șters și articolele trecute. Sunt foarte mulțumită de perioada în care am lucrat alături de ei și aș încuraja pe oricine să facă același lucru, dacă are un blog de fashion.

1434435132397227056

14283930210312472101

S-ar putea să-ți placă:

12 comentarii

 1. Pe mine m-ar interesa în mod deosebit modalitatea de fiscalizare a câștigurilor din blog, mai ales că există multe posibilități de monetizare, odată ce devii cunoscut. Nimeni nu a știut să-mi explice concret. Ar fi simplu dacă s-ar putea fiscaliza de o simplă persoană fizică, îți dai doar declarația de venit și plătești impozitele aferente. Am înțeles din diverse articole de pe net ca trebuie să-ți înființezi o firmă sau un PFA. Cu firma ar fi mai greu că nu ai voie să scoți bani din ea oricum și trebuie să dai o grămadă de declarații. PFA-ul ar fi cea mai bună modalitate dar și aici sunt multe necunoscute – trebuie să ai un domeniu de activitate și în principiu trebuie să ai măcar o diplomă universitară ca să poți activa în acel domeniu. Apoi, banii e posibil să îi primești din colaborări cu firme străine, asta ce înseamnă? Că ar trebui să plătești TVA? Sunt multe necunoscute și puțini experți, iar autoritățile nu prea au nici ele experiență în domeniul ăsta. La fel și cu Youtube – și acolo ai posibilități multe de monetizare. Eu vreau să îmi deschid și blog și canal pe Youtube, am materiale pentru ambele, dar mă oprește…birocrația. Altfel, n-am niciun motiv să pierd timpul degeaba, muncind (creând conținut) dar nefiind plătită pentru asta.

  1. Bună,

   Există mai multe posibilități. Eu am făcut primii bani fiind afiliată la un site, făceam bani în funcție de vizitele pe care le generam. Am mai făcut pe parcus articole sponsorizate.

   Există aici un ghid care explicăm mai bine cum stă treaba cu regimul de fiscalizare: http://www.luizadaneliuc.ro/webstock-2016-ghidul-fiscal-bloggeri/.

   Aș vrea totuși să precizez că poate ar trebui să te apuci de treabă din pasiune, nu să o vezi din prima ca pe o oportunitate de c
   câștig. Apoi, vei vedea că se vor așeza lucrurile de la sine.

   Succes! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *