Dacă ești tânăr și vrei să pornești pe calea antreprenoriatului, știu pe cineva care

Vrei să devii business man? Ai viziune, entuziasm și dorință arzătoare de reușită? Atunci eu am o poveste pentru tine. 

bigstock-young-businessman-in-the-start-49810607

Zilele trecute, stăteam de vorbă cu Evelina, studentă la drept și ea, care îmi povestea cu bucurie că s-a angajat la o firmă de avocatură. Eu oricum mă bucur să aud că prietenii mei reușesc să facă ceea ce le place încă de pe băncile facultății, dar Evelina mi-a întrecut orice așteptare. Habar nu am cum a găsit locul ăsta de muncă, pentru că a ajuns ca din treburi administrative (plictisitoare, cum le mai zic eu) să devină în 3 săptămâni responsabilă de marketingul societății și programele pentru tineret la Leţia&Pereţianu – SPARL.

Și, ce programe! Evelina mi-a povestit super încântată, iar eu, cu permisiunea ei, vreau să le împărtășesc. Firma e specializată în legislația de afaceri, așa că au gândit un concept care să ajute tinerii să își înființeze societății (SRL-uri, mai exact).

Normal că, în principiu dacă te gândești să pornești o afacere ai nevoie de o idee bună, resurse financiare și de un sediu. Dar pe lângă asta, mai sunt câțiva pași de urmat, iar casa de avocatură se ocupă de treburile alea plictisitoare, care necesită multă alergătură, pro bono, fără să perceapă onorariu.

Cu sprijinul Leţia&Pereţianu – SPARL, pe lângă capital (minim 200 de lei) mai trebuie suportate doar taxele pe care trebuie să le plătești la registrul comerțului (rezervare de nume, siglă, specimen de semnătură-din ce am înțeles, taxele astea pot ajunge până la 600 de lei). În mod normal, onorariul pentru astfel de servicii poate ajunge până la 650 de lei, în funcție de firma cu care alegi să lucrezi.

content_image1

 

Eu zic că e destul de bine să scutești niște bani prin intermediul unei astfel de colaborări. Pentru mai multe detalii, site-ul firmei are o secțiune de contact la care poți apela cu încredere. 

Nu toți avocații fac pact cu diavolul. Unii dintre ei fac pact cu zânele fermecate :D.

*Dacă vrei să pui bazele unei asociații/fundații, se percepe 50% din onorariul normal, pentru că procedura e ceva mai complicată.

**Programul se adresează tinerilor de până în 27 de ani.

Sursa foto 1, 2

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *