Day 11: Amintiri din viitor

Se spune că anii de liceu sunt cei mai frumoși.

Până acum nu m-am răzgândit. Am trăit niște ani spectaculoși în minunata mea casă verde, așa cum numesc eu Colegiul Național „Ion Minulescu”.

Deși la începutul clasei a 12-a mi-am propus să mă țin deoparte de activitățile extrașcolare ce necesitau mult efort sau timp, când mi s-a propus să reprezint liceul la Olimpiada liceelor în cadrul probei Europarlamentarul de Slatina nu am refuzat.

A fost o experiență foarte frumoasă. Am cunoscut oameni deosebiți (spun asta des, știu) și am văzut cât de mult mă iubesc oamenii pe care îi știam deja.

A trebuit să simulez o campanie, activitate ce mi-a dat destul de multe bătăi de cap, dar pe care aș face-o încă o data dacă aș avea ocazia. Alături de mine a fost bună mea prietenă, Andrada care a făcut toată muncă mult mai plăcută. De asemenea, mi-au stat alături, Vera, profesorii liceului, colegii, familia.

Afișe, discursuri, pixuri, carnetele, întâlniri cu „electoratul”, dezbateri televizate. Am avut de toate.
Inițiativa a aparținut Primăriei Municipiului Slatina și s-a bucurat de un mare succes. A fost o mare surpriză pentru organizatori să descopere preocuparea participanților pentru aspecte de interes național, dar și modul în care am abordat fiecare problemă. Am fost 9 participanți și cred că am reușit împreună să înglobam așteptările poporului român de la europarlamentarii aleși. Nouă ni s-a părut destul de ușor să identificăm problemele. Mă întreb dacă faptul că acestea stau de ani fără rezolvare este din pricina faptului că cei ce ar trebui nu pot să le vadă sau nu vor să le vadă.

1391458_860561227339289_6409005798560732588_n
Toți participanții au beneficiat la sfârșitul probei de o excursie în vizită la Palatul Parlamentului, fapt ce deși este incomparabil, îmi aduce aminte de vizită de la Parlamentul European despre care voi povesti cu altă ocazie.

11071046_859657104096368_2530734698285857652_n
În ceea ce mă privește, în timpul campaniei, în afara de a atrage oamenii de partea mea, am încercat să subliniez  necesitatea responsabilității civice  și, având în vedere că urmau adevăratele alegeri Europarlamentare, am susținut  importanța  informării și participării la vot.

Sunt cuprinsă de nostalgie când îmi aduc aminte de momentele de pe scenă și în clipa asta îmi e greu să cred că pot descrie în cuvinte ce  au înseamnat pentru mine săptămânile de campanie. Au fost clipe frumoase pe care sper să nu le uit vreodată.

Amintiri frumoase ce mă fac fericită astăzi.

Nicolae Iorga spunea că numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forța faptelor de azi, iar Oscar Wilde spunea că memoria este jurnalul pe care îl purtăm mereu cu noi.

             Caută să trăiești astăzi astfel încât să prețuiești prezentul  și atunci când devine trecut. 

C.

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *