Day10: Challenge accepted

10452388_859132404148838_8554372351963362490_n

Daaa, trebuie să admit că azi nu am făcut vreo chestie extraordinar de spectaculoasă, dar mi-am propus de la început să mă bucur mai mult de lucrurile mărunte, corect? Chiar și atunci când sunt la fel de mărunte ca un bob de mazăre. Sau un borcan de boabe de mazăre. Sau o oală cu boabe de mazăre.


You can call me Chef Claudia.

Trebuie să admit că nu am avut un meniu prea diversificat când m-am mutat în București. Singurul lucru pe care am fost de acord să învăț să îl fac ce necesită mai mult de 30 de minute era mâncarea de cartofi.

Azi am decis să fac mazăre! Mi se bare bizar cum am ales să fac ceva ce de regulă detest.

Zis și făcut. Din magazin o sun pe mami să o întreb ce ingredinente îmi trebuie. Cu o geantă uriașa într-o mână, un coș plin în cealaltă și 100 de persoane în fața mea…ce să zic, timpul nu trece chiar în zbor. Ajung la casă și constat că nu am luat mazăre. Bravo, Claudia! Înapoi…

bugs_doing_a_facepalm___remake_by_super_marcos_96-d7b5rh9

Retraiesc eliberarea pe care am simțit-o când am ajuns acasă și am pus în sfârșit  pungile jos (când m-am întors după mazăre mi-am zis că nu ar strica și niște ulei, zahăr, apa) .

Am ignorat rețeta mamei mele. Oricum, descoperirea pe care am făcut-o pentru a îmbunătăți mâncarea de cartofi îmi dădea tot dreptul să fac asta. A ieșit surprinzător de ok la sfârșit. Nu am nicio poză drăguță, dar probabil o să mai fac…acum că știu să fac 2 feluri de mâncare.

Momentul fericit al zilei a fost guvernat în fapt de clătite. Ador să fac clătite. De obicei, îmi place mai mult să le fac decât să le mănânc. Azi am mâncat mai multe că niciodată.

Citind, îmi dau seamă că nu am făcut nimic deosebit. Dar cred în continuare că trebuie să ne surprindem zilnic.

Pot probabil să recomand 2 filme drăguțe pe care le-am văzut zilele aste: A beautiful mind și The butterfly effect 1 (ok, astea chiar nu au nicio legătură, dar în caz că cineva caută vreo recomandare de film-puțin probabil-să fie aici).

Și totuși de ce păstrez titlul? Ei bine, nu e numai despre ceea ce fac, ci și despre ceea ce gândesc. Când găteam eu chiar credeam că fac ceva nemaipomenit. Era ca și când eu inventam mâncarea de mazăre. Ador sentimentul pe care îl simt atunci când fac ceva pentru prima dată

„Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă s-o trăiești ca pe ceva magic.” — Albert Einstein

Tu când ai făcut ultima oară ceva pentru prima dată?

C.

 

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *