Day30: Bookface

„Scrisul este probabil cea mai bună invenție a omului.”

Carl Saga

Zilele trecute am aflat despre clujeanul care a inventat „book selfie“ și  vrea să schimbe lumea prin lectură. Numele lui este Victor Miron, iar de mai bine  un an,  promovează cititul prin campania „Cărţile pe faţă“, schimbându-și poza de profil, aproximativ săptămânal, în funcție de cartea pe care o citește şi reușește să transmită  cu vehemență că lectura ne ajută să ne dezvoltăm frumos.

„Cărţile pe care le citesc mă reprezintă mult mai mult decât trăsăturile feţei sau freza. Am lansat conceptul de book selfie: selfie în care să avem faţa cufundată într-o carte. Ideea mi-a venit gândindu-mă la conceptul de selfie şi la cum l-aş putea conduce spre ceva util“,  mărturisește Victor Miron.

245x460
Povestea lui Victor a prins contur în momentul în care și-a propus să citească mai mult. A fost o provocare pentru sine  și pentru a se ambiționa mai tare, și-a sincronizat poza de profil cu  o imagine în care cartea pe care o citea îi apărea pe faţă. Văzând câte beneficii a adus lectura în viața lui, a îndrăznit să îi provoace și pe prietenii lui să citească mai mult.
Așa a luat naștere un proiect inedit, „Cărţile pe faţă“.
10257796_866002250109204_26915274289194992_o
Activiatea lui Victor nu s-a oprit aici. Alături de o gașcă de pasionați de lectură și furmos a luat naștere o mișcare socială cu un impact puternic, inițial asupra comunității locale din Cluj-Napoca, ulterior, adoptată și în alte colțuri ale țării, provocare ce crește pe zi ce trece, ajungând în atenția unui număr mare de internauți.
646x404
Semnul de carte realizat de Victor pentru promovarea proiectului său.
Un interviu complet despre tot ceea ce înseamnă conceptul „Cărțile pe față:, găsiți pe pagina aceasta. Sper să aducă la fel de multă inspirație și pentru voi.

Astăzi m-am alăturat și eu mișcării, începând cu o vizită la Carusel Cărturești.

IMG_20150403_175139
Provocarea mea de anul trecut a fost să citesc 30 de cărți. Mi-am fixat un număr mic, fiind în anul terminal al liceului, dar mă bucur că am reușit să îl ating, fapt ce mi-a dat curaj să-mi cresc așteptările anul acesta.

Am ales o carte ce mi-a atras atenția rapid. Este vorb despre  cartea  „Întrebări mari de la cei mici…la care răspund niște oameni foarte importanți” de  Gemma Elwin Harris. Cărțile au devenit pentru mine obiectul preferat atunci când vine vorba de dăruirea cadourilor. Este o carte pe care o voi dărui zilele aceasta unui pici, tocmai pentru a-i însufla pasiunea pentru citit, însă de la care nici eu nu m-am dat înlături, amuzându-mă și întorcându-mă în timp. Da!! Cărțile te pot teleporta oriunde dorești! Mașina timpului s-a inventat de mult timp.
IMG_20150403_174844

Cred cu fermitate că e important să citim pentru a deveni mai ințelepți, pentru a fi capabili să îi înțelegem mai bine pe cei din jur, pentru a judeca mai puțin.

Mai departe, vreau să vă împărtășesc câteva dintre citatele mele preferate referitoare la citit și avantajele lecturii constante.

„Munca scriitorului este doar un instrument optic ce îi dă posibilitatea cititorului să discearnă că, fără această carte, nu s-ar fi văzut niciodată pe el însuși.”

Marcel Proust

 
Dacă tu crezi că durerea și tristețea ta sunt fără precedent în istoria lumii, atunci trebuie să citești. Cărțile m-au învățat că lucrurile care mă chinuiau cel mai mult erau de fapt lucrurile care mă conectau cu toți oamenii în viață, sau care au fost în viață.
James Baldwin

Cititul mă face să simt că rup lanțurile timpului, că am realizat ceva, că devin o persoană mai bună.

„Cărțile sunt oglinzi: vezi în ele ceea ce ai descoperit deja înăuntrul tău.”
                                                  Carlos Ruiz Zafon
Nu există nicio deosebire între o persoană care nu citește și o persoană care nu știe să citească.

300x194
Fii și tu parte a unei lumi în schimbare!
C.

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *