Day45: Studenta la drept despre studentă la drept

Make your influence positive.


În caz că nu știați cine e vocea din spatele blogului studentă la drept, azi vorbesc despre Raluca  Cîrjan.

1002135_578720155502747_1728513672_n

Am găsit blogul Ralucăi în timp ce încercam să mă decid ce facultate să urmez. Îmi doream mult să intru la Facultatea de Drept din București, dar, având perioade în care eram debusolată de neîncrederea pe care o acorda familia deciziei mele, m-am informat temeinic.

Citind articolele ei, priveam cu mare optimism alegerea mea.

Raluca a început să scrie pentru că ea nu a găsit nimic asemănător, iar, pe modelul lui Toni Morrison, care spunea că dacă  există o carte pe care vrei s-o citești, dar nu s-a scris încă, atunci trebuie să o scrii tu, s-a gândit să rezolve problema. Așa a apărut blogul ei. Mă bucur mult că s-a gândit să scrie  și o carte și sper să o finalizeze curând.

I-am citit blogul constant. În sesiune, am citit toate articolele pe care le-a scris în anul I în speranța că o să-mi ușurez munca. Mi-am promis  să citesc blogul ei în funcție de anul în care sunt. Cel mai drăguț mi se pare că și ea a fost în seria a III-a, deci e ca și când cineva îmi povestește cum o să fie anul meu.

Pe vremea în care i-am descoperit eu blogul era în anul III. Pentru că eu am citit articolele ei într-un interval scurt de timp, am putut remarca cu ușurință evoluția ei. Îmi place că a rămas fidelă stilului de debut, că scrie în continuare în aceeași notă umoristică, dar, cu înțelepciunea anilor de experiență.

Acum 30 de minte, citeam cu drag  că a început o colaborare cu Editura Solomon, și, știind că mai are colaborări cu alte câteva publicații online în domeniul juridic, nu pot decât să mă bucur că a ajuns să-și ducă pasiunea la un nivel înalt.

Pentru mine, Raluca a fost un fel de prieten din umbră. Ea nu o să știe niciodată câte persoane găsesc sfaturi utile pe blogul ei, dar sper să inspire în continuare și pe alții, așa cum s-a întâmplat cu mine.

Chiar avea dreptate! Nimeni nu a scris înaintea ei jurnalul unui student la drept. Știu asta pentru că era în primele rezultate atunci când căutam „student la drept” și pentru că am tot căutat articole pe tema aceasta. Nici dacă ar încerca cineva nu cred că ar reuși să o facă așa cum a facut-o ea.

Așadar, dacă te gândești să dai la drept, dar nu ești foarte sigur sau vrei să îți faci o idee despre ce înseamnă viața de student, dacă ești deja student la drept și vrei să vezi cum au trăit și alții această experiență sau dacă vrei pur și simplu să citești un blog încărcat de trăiri autentice, studentă la drept este locul ideal.

Pentru că blogul Ralucăi nu îi poartă numele (deși cred că misterul pe care l-a păstrat a dat o notă interesantă blogului), dacă eu am găsit-o, m-am gândit că mai sunt persoane ce vor să deslușească misterul și am întrebat-o dacă e de acord să-i dezvălui identitatea și mi-am făcut astfel bucuria de a intra în dialog cu persoana ce mi-a schimbat viața fără să știe.

Ea este Raluca.
Am pus și  poze cu ea ca să vedeți că nu e doar deșteaptă
1979529_692624697445625_1535511454_n

Felicitări pentru activitatea de până acum și mult succes în continuare!

 

S-ar putea să-ți placă:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *