Day7: De ce eu?

Zi de film alături de Alex.

Am ales să mergem la ecranizarea cazului Panait, „De ce eu?”. Eu știam despre ce este vorba în film și fără să vreau i-am stricat surpriza lui Alex.
de-ce-eu-958587l

Am auzit multe despre film, de la critici, de la colegi. Era un film pe care simțeam că este absolut necesar să îl văd, că doar sunt studentă la drept.

Bazat pe fapte reale, prezintă experiența unui tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000.
Ideea filmului este una care nu ne face cinste. Gândul că astfel de lucruri se întâmplau cu foarte puțin timp în urmă este înfricoșător. În mare parte, sunt încântată de film. Consider că este o poveste ce merită spusă  și că filmul urmărește să aducă în atenția publicului adevărul ascuns de prea multe ori, cazuri în care „mori” cu justiția în mână.

maxresdefault
Un minus aș acorda pentru realizare. Putea fi realizat într-o manieră mai profesionistă. Nu am înțeles de ce filmările păreau ca și când ar fi fost făcute cu telefonul. Nu știu ce au avut de spus criticii despre asta, e doar părerea mea.

Nu pot decât să sper că lucrurile se vor redresa și că nu mă voi confruntă cu astfel de situații. Îmi pastrez optimismul și vreau să cred că fac parte dintr-o generație ce are idealuri mari și nu va permite tertipurilor să ia locul dreptății.

Nu vreau să fiu singur împotrivă tuturor acolo unde legea tace.

„Dreptatea nu este numai modul în care îi pedepsim pe cei care greşesc, ci este modul în care încercăm să-i salvăm.” 

C.

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *