Day88: Cum a fost la Skirtbike

Povesteam acum 2 zile cum abia aștept să merg la SkirtBike. Ideea evenimentului este să promoveze cilismul dintr-o altă perspectivă, aceea de  mijloc de transport eficace, amuzant, sigur, dar și chic în rândul femeilor.

Conceptul SkirtBike sugerează că nu trebuie să ne simțim constrânse atunci când mergem pe bicicletă și că nu trebuie să ne cenzurăm feminitatea.

afis-skirtbike-bucuresti-2015

Cel mai mare regret al meu e că nu am știut mai devreme de existența acestui eveniment.

Mi-am început ziua încercând să îmi conving prietenele să mă însoțească, însă a fost zadarnic. Cum nu puteam să merg cu Alex la un eveniment al cărui slogan era Proud to ride like a girl, mi-am luat inima în dinți și am pornit singură.

Din fericire pentru mine avea să fie un eveniment la care nu m-am simțit  deloc singură, deoarece am cunoscut o comunitatea de oameni foarte prietenoși și veseli.

În timp ce așteptam în Parcul Tineretului să închiriez o bicicletă, mi-a fost foarte ușor să recunosc fetele ce aveau aceeși direcție ca mine. Toate erau foarte cochete, îmbrăcate în culori vesele, cu bicicletele accesorizate, flori în păr, un zâmbet larg și radiind de entuziasm.

1535024_1064987136863508_5085680576170111256_n

Parada a început pe  Bd. Tineretului și s-a terminat după aproximativ o oră pe strada Mătăsari, unde a avut loc și festivitatea de premiere, în cadrul festivalului Femei pe Matasari. Evenimentul s-a aflat la a 6-a ediție și a numărat în jur de 1500 de persoane. La prima ediție au participat 150 de bicicliste, semn că inițiativa a prins foarte bine în rândul bucureștencelor.

Printre participanți se aflau domnițe de toate vârstele, persoane venite din alte orașe, special pentru SkirtBike, femei care au venit cu copii foarte mici, pisicuțe sau cățeluși, dar și câțiva băieți. Dintre băieții care s-au alăturat paradei noastre, câțiva curajoși chiar au îmbrăcat fuste pentru a fi în temă cu evenimentul.

Am surprins reacții de toate felurile: oameni care ieșeau din mașină să ne fotografieze, femei care ne zâmbeau complice de la volan, copii adunați în jurul străzii pentru a ne face cu mâna, dar și  șoferi furioși din cauza faptului că blocam traficul și îi puneam în întârziere.

11393191_1065770550118500_6353254029898377540_n
Pentru că începeam cu cel mai mare regret, închiei cumva în aceeși structură, pe model pozitiv. Astfel, cea mai mare bucurie a mea e că am aflat de eveniment la timp. A fost o experiență foarte, foarte, foarte frumoasă și cu siguranță o să particip și la edițiile viitoare. Dacă vreți să fiți la curent cu viitoarele evenimente SkirtBike (se desfășoară în 12 orașe), puteți să le vizitați blogul, pagina de facebook sau site-ul.

Sursa foto

S-ar putea să-ți placă:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *