După primii pași în blogosferă

13220747_10156978813735192_7007020782129073706_o

În câteva zile se face un an de când scriu pe claudiapredoana.ro. Tocmai ce am plătit factura, nu că aș fi vreo persoană care face caz din orice și ține minte orice chestiuță care i se întâmplă și o entuziasmează. Sau da… 

Prima persoană pe care am întrebat-o care e faza cu domeniul ăsta, ce înseamnă și de ce e așa important a fost Cristian Florea. Am înțeles  care e scopul lui și îmi doream să trec pe domeniu, dar nu aveam banii de care era nevoie. 

La câteva săptămâni după ce am făcut blogul, am găsit pe un alt blog o modalitate de a câștiga bani. E vorba de o colaborare cu shein care a durat 3 luni; a funcționat foarte bine, însă simțeam că nu mă reprezintă și că mă depășește subiectul. Printre articolele pe care le am scris despre ei, a trebuit să fac unul în care să invit și alți bloggeri să colaboreze cu ei. L-am numit cum am câștigat primii bani din blog

Prin august, aveam deja în lista de prieteni mulți bloggeri pe care îi citeam. Era și cazul lui Mihai Vasilescu, care la 2 zile după ce am scris eu articolul despre care am zis mai sus, a pus pe facebook un status despre cei care au blog de 6 luni pe wordpress și dau sfaturi despre cum să câștigi bani din el. Acum, eu nu mă dau așa importantă să zic că a scris despre mine, dar m-am simțit cu musca pe căciulă și impulsiv mi-am cumpărat domeniu. Cu banii strânși din colaborarea cu shein. Poate că dădeam sfaturi despre câștigat bani după 6 luni, dar măcar eram punctro. Și îmi plăcea super mult. 

Mi se părea că domeniul striga pentru mine îmi place ce se întâmplă cu blogul și simțeam că am mai multă responsabilitate.

Tot anul trecut pe vremea asta, citeam la  Cristian Florea că blogerii se pot înscrie gratuit la Webstock. Mi-am salvat ziua în calendar, deși mai erau mai bine de două luni până la data evenimentului. Am trimis solicitare și așteptam răspunsul ca pe ace, pentru că deja știam de la Digital Divas cum e un eveniment mare și îmi doream mult să merg.

Webstock a fost pentru mine încă un pas foarte mare.

Am cunoscut acolo mulți oameni pe care îi admiram și am învățat în cadrul conferinței o grămadă de lucruri. Nu m-am oprit aici. Am continuat să merg la evenimentele Evensys și dacă anul trecut eram o fetiță care își dorea super mult să meargă la Webstock, anul ăsta (încă îmi doresc să merg, desigur) sunt blogger ambasador al evenimentului și mi-a venit rândul să invit bloggerii să se înscrie.

Așadar, dacă ai blog și vrei să participi la cel mai mare eveniment de social media din România, poți solicita o invitație gratuită aici.

Dar ai grijă, formularul știe de când îl trimiți dacă un răspuns pozitiv va fi însoțit de dansul bucuriei, condiție imperativă. 😀

Unii oameni au impresia că e inutil să mergi la conferințe, că speakerii nu te pot învăța nimic și că e pierdere de timp. Eu am pornit blogul cu zero informații despre blogosferă, online sau social media. O perioadă am citit foarte mult și m-a ajutat. Dar abia când am ieșit în lume (a se citi când am început să merg la evenimente dedicate industriei) am reușit să înțeleg care e treaba.

Tot ce știu acum am aflat ascultând oameni ceva mai deștepți decât mine. Am luat și din stânga și din dreapta informații și am investit tot în blog. 

Pentru că cel mai des oamenii întreabă da tu câștigi ceva că scrii pe blog?, o să răspund azi lăsând la o parte tot ce am zis până acum de experiențele pe care le-am trăit și oamenii pe care nu i-aș fi putut cunoaște fără blog. În prezent, blogul m-a angajat. Fac social media pentru cineva, iar experiența mea e blogul personal. 

Sigur, nu e de ajuns să ai un blog cu numele tău pe el, pentru că urmează și proba practică, unde la educație am pus Evensys.

30 septembrie, Mariott, București. Webstock. Poți începe aici. 

13220747_10156978813735192_7007020782129073706_o

 

S-ar putea să-ți placă:

4 comentarii

    1. Mulțumesc! 😀

      Chiar am simțit asta. Toruși, nu trebuie să îți dai silința să te placă toată lumea, ci să îi găsești pe cei care te inspiră și de la care poți învăța și să vezi dacă sunteți pe aceeași lungime de undă. Oricum, abia aștept Webstock! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *