Internetul m-a făcut să cumpăr Fereto. Azi nu ar mai fi așa…

F8-1024x785

Înainte să încep să scriu pe blog, urmăream foarte puțini bloggeri. Majoritatea erau fete și erau bloggerițe de fashion sau beauty.

După ce am descoperit mai multe bloguri, mi-am dat seama că multe dintre ele te fac să nu mai ai încredere în ce spun bloggerii. Ceea ce e foarte greșit. Mulți bloggeri/vloggeri fac recenzii sincere, după care poți să te orientezi, dar sunt alții care strică piața ori acceptă să facă parte din campanii exagerate (cum a fost cea de la Elefant!!!; e obositor și enervant să vezi cum toate persoanele publice pe care le urmărești fac reclamă unui site).

De obicei, dacă vreau un produs îl googălesc întâi. Îmi place să citesc recenziile bloggerilor, dar și mai mult îmi plac comentariile cititorilor. De regulă, sunt oamenii pe care i-ai făcut să cumpere produsul și împărtășesc experiența lor cu produsul, ori oameni care au interacționat cu produsul înainte. Înțeleg că depinde foarte mult de reacția organismului tău la un produs, dar când faci reclamă doar de dragul de a face reclamă, cititorii simt asta.

Cum ar fi, noul videoblog al Adelinei Pestrițu. Titlul e „îngrijirea tenului” și este în mod evident sponsorizat. Oamenii o critică pentru reclamele de pe videoblog, ceea ce nu mi se pare corect. Nu că face reclamă ar trebui criticat, ci modul în care face reclamă.

Nu știu cum arată un  brief de la Fereto, dar din experiența unui om care citește bloguri, cititorii vor să vadă care a fost experiența ta cu produsul, nu să ne spui că le-ai comandat, dar de fapt nu știi ce ai în cutie. Serios?!

Când am cumpărat eu Fereto, l-am luat pentru că am citit pe blogul Ioanei Grama o recenzie. Da, e reclamă și acolo, dar diferența față de reclama Adelinei este cu siguranță notabilă. Acum, nu am de unde să știu cât e de adevărat, nu zic nici că e, nici că nu e, dar măcar Ioana a zis că le-a folosit 2 săptămâni și a avut rezultatul x.

Am cumpărat atunci una din creme și mie mi s-a potrivit foarte bine. Am văzut rapid rezultatele, din păcate prețul prea ridicat m-a făcut să nu recumpăr produsul și să-l folosesc mai rar decât mi-aș fi dorit. Am citit când am preluat link-ul că sunt și persoane pentru care produsul nu a dat rezultatele dorite; așa cum am zis, depinde de persoană.

Bloggerul din mine zice (din experiență) că Fereto e ok, deși cam scump. Consumatorul din mine nu ar cumpăra niciodată produsul după ce a văzut reclama la Adelina.

Clarificare: Nu văd absolut nicio problemă în a face reclamă pentru produse. A făcut și Ioana și m-a făcut să cumpăr. Problema e că internetul nu e televizor, iar dacă nu ești sincer cu publicul tău, ajungi să tragi în jos credibilitatea multora.

PS: Nu am o problemă cu Adelina, nu se vrea a fi un articol răutăcios, ci un fel de „reclamele se pot face și altfel”. 

S-ar putea să-ți placă:

4 comentarii

    1. Poate citește feedback-ul de la urmăritorii de pe youtube și își dă seama că trebuie să schimbe abordarea. Am văzut că sunt mulți nemulțumiți. 😀

  1. Sincer, ti-am citit articolul cu zambetul pe buze! 🙂 Mie mi-au facut nu bine, ci foarte bine aceste produse. Le-am recomandat atat prietenelor mele, cat si surorii mele. Am citit si eu pareri diferite, insa banuiesc ca e in functie de tipul nostru de ten si de sensibilitatea acestuia.

    Keep up the good work! ❤️😘

    1. Și mie mi-a plăcut mult crema pe care am încercat-o și după articol mi-au cerut prietenele mai multe detalii. De asta eu cred că e important ca bloggerii/vloggerii să facă reclame pe blog, însă doar produselor în care au încredere și pe care le-au testat. 😀

      Să ai un an nou fericit, plin de inspirație și proiecte frumoase! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *