Interviu Matei Dima: Mă simt foarte norocos și încerc să dau înapoi cât de mul pot și să profit cât mai mult de tot ce mi s-a oferit

977886_606982376088_1808630208_o

Matei Dima, pe care cu toții îl știm în primul rând ca BRomania, este tipul ăla cu filmulețe amuzante de pe net. Originar din Constanța, a studiat regie și relații publice în Los Angeles, trăind astfel visul american, iar întors în România se bucură de notorietatea apărută în urma vine-urilor haioase ce l-au consacrat. Între timp a făcut și lucruri serioase care i-au adus și premii la nivel internațional, iar în timpul liber regizează câte un videoclip pentru Inna.

602104_626061441488_1942890343_n

A inventat dieta cu vișine și pițipoanca Hihi, dar preferatele mele sunt de departe filmulețele cu mama lui. 😀

Ce e dincolo de proiectul BRomania? Cum e Matei Dima când nu e tipul ăla cu filmulețe amuzante?

Sunt o persoană care se bucură că poate să facă ceea ce-i place și sunt recunoscător pentru asta. Mă simt foarte norocos și încerc să dau înapoi cât de mul pot și să profit cât mai mult de tot ce mi s-a oferit.

Cum a fost parcursul de la idee și vine-uri până la nivelul la care ai ajuns acum?

Parcursul a fost unul de la un hobby și o joacă la ceva mai serios. La un moment dat m-am hotărât să-l transform într-o afacere, făcând content mai mult, mai specializat, angajând oameni cu care să filmez. Teoretic, am luat totul mult mai în serios după ce am văzut oportunitatea de business, iar acum a ajuns în stadiul în care e și plănuiesc lucruri și mai mari pentru viitor.

Care au fost cele mai frumoase experiențe pe care ți le-a adus proiectul BRomania?

Cele mai frumoase experiențe sunt de departe show-urile live, care mi-au dat ocazia să mă reîntorc pe scenă (am făcut teatru când eram mic, de asta m-am bucurat să fiu din nou pe scenă, chiar dacă e un mediu diferit). Cu ocazia asta cunosc foarte mulți oameni, văd oameni de treabă, îmi fac prieteni noi. Trăiesc emoțiile alea pe care le simți numai când ești pe scenă. Acesta este probabil lucrul pe care mi l-a adus proiectul BRomania de care sunt cel mai bucuros. 

Cea mai importantă lecție de viață pe care ai învățat-o de când ești în atenția publicului?

Am învățat că odată ce ajungi mai puternic online, odată ce începi să influențezi oameni ai și o responsabilitate. După cum spunea unchiul meu, cu o putere mai mare, vine o responsabilitate mai mare.

Ce nu știu oamenii despre tine?

Ce nu știu încerc să țin secret în continuare (nr. râde). Mă rog, nu am vreun super secret sau ceva de genul ăsta, dar prefer să fac o separare între Matei și BRo.

Cum este experiența show-urilor live?

Show-urile live sunt foarte avantajoase pentru mine deoarece îmi oferă o experiență unică: de a fi pe scenă în fața oamenilor. De mic mi-a plăcut să fac oamenii să râdă, acum pot să o fac și într-un mod profesionist. Îmi place că eu pe scenă vorbesc despre lucruri adevărate care mi s-au întâmplat. E un fel de refulare, ca să zic așa, eu mă descarc pe scenă. Pe lângă asta, sunt plătit, deci toată lumea câștigă. 😀

12112488_946768662036827_5100979092713289176_n

 Care e cea mai mare dorința a ta, profesional vorbind?

Mi-ar plăcea foarte mult să fiu implicat într-un film american-nu neapărat unul cu buget mare, dar să aibă o distribuție internațională și să fie și un film bun- în care să am un aport creativ major fie ca scriitor, regizor, actor sau producător.

Cum ai ales oamenii din echipa alături de care lucrezi pentru sketch-uri?

Nu e ușor să-ți faci o echipă. E foarte greu să găsești oameni buni și nu mă refer numai la faptul că trebuie să fie ei buni, dar să te și înțelegi cu ei, să ai încredere, există acea conexiune, acel click care face lucrurile să meargă mai bine. De asta eu am o perioadă de testare, dau șansă, practic plec de la premisa că toate lumea face foarte bine ce are de făcut și că sunt simțiți și corecți și dacă mi se dovedește altfel, atunci schimbăm.

12226968_739745507708_452637523499144463_n

Un sfat pentru cei ce vor să să intre în lumea divertismentului online?

În primul rând, au nevoie de pasiune, pentru că fără pasiune nu poți reuși probabil în majoritatea lucrurilor din viață, dar în special în ce înseamnă entertainment, ce înseamnă artă. Dacă n-o faci cu pasiune, n-o să-ți iasă. Eu în primul rând tot ce fac, fac pentru mine. Tot conceptul pe care îl creez: sketch-uri, vine-uri, stand-up. Eu îl fac pentru mine ca să-mi hrănesc pasiunea și foame mea pentru aceste expoziții creative de umor. Pe lângă pasiune, ca sfat, nu te apuca dacă nu ești gata să-ți cucerești slăbiciunile.

Cu ce urmează să ne surprinzi?

Pentru viitor planific mult, restructurez, negociez și eu zic că întotdeauna progresez, deci orice urmează eu zic că o să fie mai bine, mai bun, pentru că eu pun pe mine presiunea asta în primul rând.

BRomania în 3 cuvinte?

Cu de toate. 😀

12003983_943694092344284_2980088867337940200_n

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *