Jurnal de sesiune, ziua a 2-a: Despre curaj și fashion week

1200x

Azi am simțit nevoia de o schimbare. După ce mai bine de un an am cărat după mine geantă, geantă de laptop și alte punguțe cu te miri ce, am avut ieri o revelație: ia să iau eu un rucsac de la Alex, să le țin pe toate la un loc.

Sigur, ai putea să te gândești că nu e cine știe ce… Doar că eu sunt studentă la drept. Loc în care mă gândesc că  ținuta „ca scos din cutie” e criteriu de admitere, altfel zău că nu-mi explic de ce  te-ai trezi  de regulă cu 2 ore mai devreme  doar ca să ai bucle perfecte și machiaj la care ai lucrat undeva la 40 de minute, de ce ți-ai șifona „hainele cele bune” prin amfiteatru ori ai veni zilnic în toc cui pe astfel de trepte:

12508890_10207215274394411_5326924252848378665_n

susa foto

Sigur, holurile facultății sunt o încântare pentru ochiul privitorului, căci adevărul e că foarte multe fete cu veleități de model sunt înscrise la drept, iar un bărbat în costum nu are cum să nu-ți fure privirea (sigur, dacă are și costumul pe mărimea potrivită), dar totuși, în fiecare zi!?

Ah, și mai sunt și oamenii care se îmbracă elegant pentru că pur și simplu așa e stilul lor. Probabil așa merg și la piață, ceea ce sigur, iese din categoria de discuție de mai sus.

Înainte să mă simt prea răutăcioasă (căci zău, nu judec pe nimeni), trebuie să-ți spun că nu sunt singura care gândește așa, ceea ce e destul de liniștitor. Sunt și ceva studenți ce își dau seama că înălțimea tocului nu e direct proporțională cu mărimea IQ-ului, ori că un coc neglijent nu-ți va ține mâinile pri păr toată ziua în sala de lectură.

În fine, ceea ce vreau să zic e că după aproape un an în care am încercat să mă integrez în peisajul de fashion week ( nu zic că mi-a ieșit neapărat, dar nici nu sunt chiar o tipă care merge în trening la facultate), m-am decis că ar trebui să țin mai mult la comoditatea mea, mai ales acum, când mintea o să-mi fie praf.

Dragi oameni superbi, cu toții ne-am rupt un dress ori ne-am șifonat cămașa pe sub geci în zile prea friguroase prin facultate. Vă așteaptă o carieră în care o să fiți la patru ace în fiecare zi. Dar mai aveți doar câțiva ani în care puteți să fiți mereu pregătiți pentru o întâlnire de grupă în cantină, fără să stați cu grija că o să vă cadă genele în mâncare, ori că vă veți păta sacoul „cel bun”.

Cam astea au fost gândurile mele de azi. 3 zile până la primul examen și tot nu am vorbit deloc despre el.

Tu ce probleme existențiale ai avut astăzi?

S-ar putea să-ți placă:

6 comentarii

 1. Chiar la asta mă uitam și eu ieri. Când am intrat în facultate, am dat nas în nas cu o tipă îmbrăcată în fustă scurtă până la jumătatea pulpelor si fără dres. Iar eu eram înfofolită până peste cap de haine :))

 2. Mi se pare fascinant cum se poate trai fara minima constiinta a propriei mediocritati si cum genul asta de existenta frugala este epatata si expusa prin preocupari si probleme de registru complet bovin. Dreptul n-o sa te umanizeze daca tu esti tapet. Death to the sheeple!

  1. Ești liber să crezi ce vrei, însă limbajul pe care l-ai folosit nu trădează eleganța pe care te obosești să o arăți. Dreptul nu o să te umanizeze, dacă tu nu ști să vorbești în primul rând, cu o domnișoară, iar în al doilea rând, cu o persoană pe care probabil nu o cunoști (căci numele tău nu-mi spune nimic, adresa de mail cu atât mai puțin-măcar asumă-ți ce spui). Nu zice nimeni că dețin adevărul absolut, însă spre deosebire de tine eu știu să-mi expun opiniile în mod civilizat.

  2. I am trying to figure out wether you comment is aiming to point out the shalowness of a certain kind of people(and by kind of people i do not mean the ones that put effort into their look and also find time to study but the ones that only care about their looks amd forget the purpose of being in university) or your pwn shalowness for judging people based on their opinios without fully understanding them.
   All i wanted to tell you is that i am not surprised that you are not getting the point of the article because you live on the surface yourself so you can not force your mind to go deeper than that. And if you are waiting for university to make you more humaine then i think that you have got some things really wrong in your existance.
   As for me, this is the first article i have read on Claudia’s blog and i love seeing hate comments that are missplaced because it means the article is good.
   Good job, girl! Kisses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *