Jurnal de sesiune, ziua a 11-a: Cum ar fi trebuit să învăț

Never-Study-Hard-The-Art-of-Studying-Smart

Am dat ieri un examen ce a chinuit aproape 200 de studenți. 10 întrebări și spețe-60 de minute. După ce mi-am dat seama cum aș fi putut să-mi ușurez munca în sesiune, m-am gândit să scriu acest articol pe care să-l las moștenire studenților de pretutindeni.

Abia sâmbătă dimineața mi-am dat seama ce trebuia să fac ca să-mi fie ușor la examen. Partea bună e că mi-am dat seama că pot să stau concentrată 14 ore și să termin de citit și colorat o carte de 270 de pagini. Partea prostă este că aparent, mi-am dat seama prea târziu.

Există 2 manuale între care vei oscila când faci penalul cu dna Lefterache: notele dumneaei de curs ori cursul profesorului Mitrache. Eu am ales să citesc inițial din notele de curs, dar mi-am dat seama DUPĂ CE AM TERMINAT că lipseau multe elemente de legătură. Cel puțin, în capul meu nu făceau sens. Așa că sâmbătă m-am decis să citesc și din manual. Dar cum să citesc așa mult într-o zi?

Cum să treci cu bine peste sesiune?

1. Învață în timpul anului. Fii pregătit la fiecare seminar și nu lăsa niciun capitol necitit!

8801108

Pentru că știu că doar 5% dintre studenți fac asta, intervine punctul 2.

2. Dacă ai de citit un manual care e scris de profesorul ce ține și cursul de curs ID, stai cu ambele deschise și colorează/ marchează din manual doar ce e scris și în cursul ID. Lucrurile importante ar trebui să fie în amândouă, altfel nu ar avea sens ca cei de la ID să aibă ori mai puțină materie, ori mai puține șanse. Seems logic, right?

În loc să pierzi 5 zile încercând să înveți 300 de pagini, în 3 zile poți să înveți 150-180 și să le și repeți de câteva ori.

Mai ai două zile la dispoziție? Vezi dacă nu cumva găsești o formă prescurtată pentru alea 500 de pagini. Sigur unul dintre studenții de la punctul 1 a făcut un rezumat și niște scheme pe care mai apoi le-a făcut publice ca să obțină recunoștință veșnică.

Partea proastă e că s-ar putea să le găsești cu 3 ore înainte de examen. Dar, hei, mai sunt și măriri/restanțe de dat, nu?

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *