Jurnal de sesiune, ziua a 15-a: Supraveghetorii de la civil

examen-psicometrico

Pe scurt despre examen: a fost groaznic. Nu știu pentru cine e un secret informația asta, pentru că dacă mă citești pentru că suntem colegi de an la drept, am dat același examen, așadar, știi deja, iar dacă ești pur și simplu student la drept, nu cotează în ce an, sigur ai văzut pe grupurile facultății ce revoltată e toată lumea și cum se contestă baremul.

Dacă nu înțelegi despre ce vorbesc (adică nu mă știi pentru că suntem colegi la facultate) ești un norocos și, în acest moment, îmi doresc să fiu în locul tău, adică departe de haosul pe care am încercat să-l descriu mai sus.

Alex a fost supraveghetor la un examen luna trecută și mi-a zis cum se vede de la catedră ce se întâmplă în amfiteatru, așa că în toate momentele în care mă uitam pe pereți, nu puteam să nu încerc să ghicesc la ce se gândeau supraveghetori.

Unul dintre supraveghetori (cel care a fost înlocuit) ne-a zis cum el înțelege perfect cum probabil unii dintre noi ne gândim că dacă știam că e așa greu la facultatea asta, nu mai veneam. Că el nu vrea să fie nevoit să certe pe cineva, dar pentru că el a ajuns să lucreze acum în domeniu, i se pare corect ca toată lumea să muncească la fel de mult ca el să ajungă acolo. În mintea mea totul se traducea ha ha ha, rataților, eu am scăpat de examenele astea! o să râd de voi 2 ore

Nu știu dacă era prima oară când asistau la un examen, dar supraveghetorii sigur nu aveau prea multă experiență. La început au fost în sala 3 supraveghetori. După ce au stat săracii 30 de minute să ne așeze pe 4 numere, ne-au zis că nu avem voie cu ciorne aduse de noi. Apoi a venit o altă domnișoară drăguță care după ce ne-a zis ce avea de zis, ne-a întrebat de ce nu ne-am adus ciorne. Păi să vedeți, că  noi ne-am adus, dar colegii dumneavoastră ne-au zis să le lăsăm în spate… 

La un moment dat, unul din supraveghetori a fost înlocuit cu un altul ce părea mai puțin prietenos. După o jumătate de oră, ne spune că ni s-a redus timpul de la 2 ore la o oră jumătate, că oricum vede că ne plictisim. În timp ce toată lumea protesta și un alt supraveghetor modifica timpul pe tablă, ne-a zis că de fapt timpul a revenit la 2 ore. Domnișoara ce modificase pe tablă, era vizibil stânjenită de situație și a modificat din nou. S-a dus la colegul ei, care mi-a părut că zâmbește ca și când el s-a prins că e o glumă. Sunt de sigură că nici el nu știa ce se întâmplă.

În realitate încă e un mister dacă neprietenosul a încercat să facă o glumă ca să mai râdă puțin de noi sau chiar credea ce spune.

În rest, nimic de rău de zis de ei. Ne-au zâmbit tot timpul și vreau să cred că în semn de compasiune, nu pentru că ne vedeau grimasele atunci când încercam să nimerim răspunsul corect.

Până joi sunt internațională, căci urmează drept internațional public.

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *