Jurnal de sesiune, ziua a 19-a: După ce te-ai săturat de cărți, vii cu flori la bibliotecă

Mobexpert-planta-artificiala-in-ghiveci-mov-lila-mix-peony-01-1o

În liniștea aia perfectă pe care numai la Biblioteca Națională am întâlnit-o am auzit ieri din senin tocuri. Cine vine pe tocuri într-un spațiu în care trebuie să fie liniște?

Recunosc că îmi place zgomotul făcut de tocuri, însă în agitație, niciodată în locuri în care e atât de liniște încât poți să auzi sunetul pe care îl face ascuțitoarea. Înțeleg chiar și dorința de a-ți face remarcată sosirea ori prezența, dar să dai 20 de ture de bibliotecă cocoțată pe tocuri, nu te face să fii o companie prea plăcută.

Până la urmă, nu faptul că era gălăgioasă mi-a atras atenția, căci îmi mai smulegea și câte un zâmbet când o vedeam cum merge (deși știu perfect cât de greu e). Dar ieri, a intrat, și-a lăsat hainele pe scaun, a mai dat câteva ture, s-a așezat și preț de 10 minute s-a uitat la floarea pe care o adusese cu ea (floare în ghiveci).

Din păcate nu voi putea afla de la ea care-i treaba cu floarea, căci mâine nu mai merg la bibliotecă; e zi de recapitulat acasă.

Tot încerc să-mi dau seama dacă prezenta semne că prea mult studiu duce la dezechilibru, ori a găsit o formulă secretă pentru a cumula mai ușor informațiile.

Sunt confuză.

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *