Jurnal de sesiune, ziua a 4-a: Biblioteca și mașina de pufuleți de la Slatina

5149722-mediafax-foto-catalin-abagiu

De ceva vreme (aproximativ un an) am niște convingeri: înveți mai bine la facultate decât acasă, dar cu siguranță înveți mai bine la Biblioteca Națională decât la facultate.

Mai trebuie să explic de ce nu poți să înveți acasă? Cred că știm cu toții că înainte să deschizi cartea acasă, trebuie să ștergi pe jos, să speli după aragaz, ți se face somn, vrei să verifici cutia poștală și așa mai departe. Ai putea face aproape orice, numai să nu înveți.

Totuși, pentru că ai remușcări, te gândești că ar fi bine să începi de undeva, iar prima idee, e sala de lectură din facultate.

Nu știu cum e la alte facultăți, dar la mine, dacă ridici privire simți cum aproape îl iei în brațe pe colegul din față. Parchetul scârțâie ca și când te atenționează dacă ai călcat pe o pătrățică greșită, dacă vrei să te ridici de pe scaun, o să declanșezi un zgomot monstru, pentru că fiecare om pe lângă care treci, va trage scaunul spre masă și va zgâria același parchet . Noroc că au reparat ușa și nu mai scârțâie.

Bine, problema mea chiar nu e gălăgia pe care o fac ceilalți, ci gândul că sunt alții care, spre deosebire de mine, tresar la fiecare marker picat pe jos. Nu îmi place nici gândul că deranjez, nici faptul că sunt prinsă într-o cutie de chibrituri.

Locul meu preferat pentru a învăța e Biblioteca Națională. E mult spațiu, unde pot să-mi întind toate culorile și foile, sunt prize peste tot și e foarte liniștitor.

Încă nu am permis la Bibliotecă, așa că trebuie să arăt mereu buletinul la intrare. Unul dintre domnii de acolo, de câte ori mă vede, face câte o remarcă la originile mele oltenești. Simpatice de obicei. Doar că săptămâna trecută mi-a zis ceva ce încă mă face să stau pe gânduri. Aaaa, lasă că vă știu eu pe voi ăștia din Slatina. Am luat o mașină de pufuleți de acolo și s-a stricat într-un an. De când mi-a zis asta, nu l-am mai văzut acolo și tot vreau să-l întreb  ce fel de mașină? Face pufuleți acasă? Serios, câți oameni știi care au mașini de pufuleți? Sau a cumpărat pufuleți cât să ocupe spațiul dintr-o mașină? Dar cine cumpără pufuleți  tocmai de la Slatina? Mai că mă duc acolo mai mult cu speranța că o să-l revăd să-mi elucideze misterul, decât cu gândul la administrativ. :))

Deci, tu unde înveți? 😀

S-ar putea să-ți placă:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *