Jurnal de sesiune, ziua a 5-a: Înainte de examen

18rc05xfeqlakjpg

Mă mai despart câteva ore de primul examen al anului II. Încă nu s-a instalat panica, ba chiar mă gândesc că e puțin ironic cum am început ziua astăzi pregătind o evaluare pentru copiii de la grădiniță și o termin cu gândul la evaluarea mea de mâine. Programul de învățat s-a terminat deja, pentru că nu mi se pare că voi da randament cel mai bine mâine dimineață, în ultimele ore înainte de examen. Timpul limită mă motivează.

Mi se pare incredibil cât de bine funcționează creierul uman dimineața. Orice aș citit, rămâne fixat mai multă vreme, pentru că sunt mult mai relaxată decât în timpul zilei și asimilez mai bine informația. Dimineața nu prea am activități care să-mi distragă atenția, așa că reușesc să rămân concentrată o perioadă lungă de timp.

Pe de altă parte, deși seara sunt obosită, mă simt mult mai creativă.

Odihna mi se pare un factor cheie în procesul de învățare, așa că programul de mâine va începe abia la 8:00, ca să mă asigur că nu pierd o oră citind o pagină de 3 ori până înțeleg. Sigur, aș putea să funcționez și puțin mai devreme dacă-mi dau mai mult silința, dar cum am respectat ceea ce mi-am propus săptămâna asta, cred că mă încadrez în orele rămase.

Până la urmă, cel mai important e să nu ne stresăm prea tare. Oricum subiectele vor fi întotdeauna dintre cele pe care le stăpânim cât mai puțin și vom ieși din sala de examen consolându-ne cu gândul că măcar știm o mulțime de alte lucruri care ne vor folosi în viața, ori la restanță. :))

Tu ce faci ca să te relaxezi înainte de examen?

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *