Jurnal de sesiune, ziua a 13-a: Mașina timpului

7768549_orig

Știi când îți dai seama cât de ușoară a fost sesiunea? La următoarea sesiune care e de 100 de ori mai grea. Ce-aș mai învăța acum drept roman și nu civil…

Partea proastă a părții bune de 7 zile între examene e că ți se pare că mai ai o grămadă de timp (când de fapt nu-i deloc așa) și ai preocupări din ce în ce mai nesesiunice. Cum ar fi să te gândești ce greu e să fii mare…

Îți amintești cum era în clasa a 12-a, când toți prietenii mai mari îți spuneau că bac-ul e ușor și că în sesiune vei avea de n ori mai mult de învățat? Nu îi credea nimeni. Mai ales pentru că știai că în urmă cu ceva vreme aveau același stări ca tine.

Dacă ești încă la liceu, îmi pare rău să te dezamăgesc, dar e adevărat. Alea 5 lecții pe care trebuie să le știi pentru teza la istorie vor însemna materia pe care trebuie să o știi pentru un seminar, iar poezia aia de la latină e probabil cel mai ușor lucru pe care a trebuit să-l înveți vreodată.

În momentul în care scriu, Vera învață pentru examenul ei de mâine și îmi povestește cât e de grea o materie care pentru mine reprezenta biletul către facultate. Economia a fost cu siguranță materia mea preferată din câte am avut în liceu. Aș face și 100 de probleme, numai să-mi ia gândul de la alea 40 de grile care mă așteaptă la civil, duminică.

Azi, la grădiniță, o fetiță de la after-school a venit să-mi spună că i se pare prea greu în clasa I și că vrea să fie iar la grădiniță. Dacă știe cineva vreo posibilitate să facem asta, mă înscriu și eu pe listă.

La tine cum mai merge? Dacă ai putea da timpul înapoi, ce clasă ai alege?

S-ar putea să-ți placă:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *