Salonul de cartier sau salonul de pe strada centrală? Eu am făcut recent o comparație

13627223_477415512452148_9205230329206918076_n

Habar nu am cum par pentru cei care nu m-au cunoscut vreodată și în realitate, dar de câteva ori am stârnit surprinderi la afirmații de genul „lucrez”, „nu, nu vin de la mall ci de la piață”, „nu îmi plac cluburile”. Poate că problema cu mediul online în care toți încercăm să părem perfecți și să postăm în oameni cu vieți super fericite e că nu mai știm să îi recunoaștem pe cei care sunt sinceri și să-i vedem așa cum sunt.

De când am blogul, se întâmplă să mai primesc una-alta sau invitații la evenimente fancy. Asta nu înseamnă că m-am îmbogățit între timp sau că ajung acolo numai cu taxiul. De multe ori cobor cu tocurile din metrou sau mă rog să nu mi se scurgă rimelul de la căldura din ratb. Superficială? Poate, dar nu îndeajuns încât să nu îmi dau seama că sunt lucruri mai importante în viață decât vinurile scumpe și gențile de firmă.

Cum ziceam, sunt doar o fată simplă ce își dezvăluie aventurile pe internet. Azi fac la fel.

De câțiva ani mă tund numai în Slatina, unde am o doamnă care îmi ia din vârfuri fix cât vreau eu ca să nu plâng că-i prea scurt. Absolut niciodată nu m-am tuns la un salon „de fițe” cu spălat, coafat și tratamente minune. Cât stăteam cu părinții nici prin gând nu mi-ar fi trecut să le cer o sumă de trei cifre ca să-mi stea părul bine o zi, iar de când sunt „pe banii mei” vreau să fac asta, dar trebuie să fiu absolut sigură că merită să dau banii ăia și să mă asigur că se ocupă de mine cineva care chiar știe ce face, că bretonul mi l-am tuns și eu singură în clasa a 6-a.

Nu mi-am făcut niciodată unghiile undeva pentru că sunt speriată de chestia aia cu boli care se transmit prin ustensile necurățate cum trebuie. Nici singură nu-mi iese prea bine și deși îmi doresc o manichiură perfectă care să se vadă frumos când țin mâna pe bara din metrou, până nu sunt sigură că nu plec și cu vreo boală pe sub ojă, zic pas.

Banii mei se duc într-o singură direcție când vine vorba de servicii de înfrumusețare: epilat. Cu  asta nu te joci. Știu să fac asta și singură, dar durează prea mult, așa că am decis că merită să pierd niște bani și să câștig niște ore.

Nici cu asta nu e așa ușor, că e greu să te obișnuiești cu o cosmeticiană și apoi să te muți din oraș, apoi din cartier. În Slatina aveam pe cineva la care mergeam acasă și eram mulțumită. Când m-am mutat în București, am găsit ceva saloane de cartier cu prețuri rezonabile, dar nu mergeam acolo cu inima împăcată.

În urmă cu ceva vreme, m-a chemat Irina la petrecerea de inaugurare a Sublime Maison de Beauté. Salonul mi s-a părut că arată superb. E amenajat în stil franțuzesc, o combinație între vintage și modern care te face să te simți prețioasă.

11202842_397555990438101_506646586477483708_n

Când am plecat, am primit de acolo un voucher cu reducere de preț de 50% valabilă vreo două săptămâni care a rămas uitat prin geantă. 

După o săptămână și niște încercări eșuate de a mă programa la epilat la salonul de lângă bloc, mi-am amintit de voucher. Am intrat să văd prețurile pe site și un epilat total costa 100 de lei; cu reducerea, 50. Mi s-a părut ok, având în vedere că dădeam 70 de lei de obicei.

M-am dus acolo fără așteptări prea mari. La urma urmei, era vorba de un epilat, nu e ca și când ieșeam de acolo complet transformată. M-am înșelat. 

Nu știu dacă am mers până acum numai în locuri nepotrivite, dar cosmeticiana de la Sublime m-a super impresionant. S-a spălat și dezinfectat pe mâini în fața mea (lucru important pentru mine), m-a dat cu pudră de bebeluși de vreo 100 de ori, m-a dat cu o cremă care să prevină iritațiile și alta  hidratantă, a aruncat ceara tradițională după utilizare și, deși, a durat mult mai mult decât de obicei (două ore!!), pentru că a fost super atentă la detalii, m-am simțit foarte bine acolo. Mă tot întreba dacă vreau apă sau ceai, zâmbea mereu și era foarte deschisă.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost că nu a folosit numai ceară tradițională, deși pe site scria că putem alege între tradițională și de unică folosință (mi se pare că doare mai rău ceara de unică). Am înțeles totuși că tocmai pentru că și tradiționala e acolo de unică folosință și pentru că mai avea o programare după mine, nu avea suficientă ceară. Presupun că dacă specifici înainte să faci programarea e ok. 

Nu mai am niciun voucher, dar m-aș duce și cu 100 de lei. A fost suficient să văd cum se comportă un singur angajat ca să-mi fac o părere despre salon și dacă o să simt nevoia să investesc mai mulți bani în tuns sau alte servicii, probabil aș merge acolo. Irina și-a făcut o schimbare de look acolo și a fost încântată de rezultat.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți să vezi ce servicii oferă cei de la  Sublime Maison de Beauté pe site-ul lor. În luna august au reducere de 35% la orice serviciu lunea, iar din septembrie marțea. 

Am scris cu așa multe detalii ca să înțelegi că nu mă plimb prin saloane de înfrumusețare pentru că mă dau banii afară din casă.  Momentan, să mă epliez la cosmetică e singurul „viciu” pe care îl  am și consider că merit să-mi satisfac acest capriciu. Probabil că în timp, o să apelez la specialiști și pentru alte servicii. În prezent sunt studentă în Bucureși și asta îmi ocupă toate veniturile. 😀

S-ar putea să-ți placă:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *