Ce poți cumpăra cu versuri?

Ziua-Mondiala-a-Poeziei-Julius-Meinl-e1458549278661

Ziua de 21 martie a fost declarată de UNESCO, în 1999, ziua internațională a poeziei, drept recunoaștere a remarcabilei contribuții pe care o au oamenii de litere la îmbunătățirea spiritualității universale și a culturii.

Julius Meinl, ca ambasador al culturii cafenelelor vieneze, prin campania „Plãƒtește cu Poezie”, te invită să trăiești o zi într-o lume în care versurile devin monedă de schimb.

Mai amplă cu fiecare ediție, inițiativa Julius Meinl adună în acest an 30 de țări partenere în care în loc să plătești pentru cafea sau ceai, poți lăsa la schimb o poezie, fie compusă de tine, fie aparținând unui poet celebru.

Printre orașele participante din România se numără București, Cluj, Brașov, Sibiu, Craiova, Chișinău,  Iași, Timișoara, Constanța, dar și multe altele. Poți verifica aici dacă în orașul tău există cafenele participante și care sunt acestea.

Anul trecut nu știam nimic despre această campanie și am ajuns cumva să celebrez această zi din întâmplare la Bemolle Cafe. Am scris atunci un articol care făcea parte din seria #100happydays.

Dacă te alături campaniei, nu uita să folosești #PoetryForChange și #PayWithAPoem ca să știm câți oameni s-au bucurat anul acesta de ziua poeziei. 😀

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *