Interviu Andreea Ibacka: Am conștientizat că este atât de ușor să schimbi sensul unei declarații atunci când o extragi din context, încât sunt momente în care tăcerea este de aur.

Andreea Ibacka s-a lansat în media pe vremea când era domnișoara Pătrașcu. Datorită simpatiei pe care i-o purta publicul încă de dinainte de a ajunge celebră, în 2007 a ajuns în echipa Studiourilor MediaPro Pictures, devenind rapid una dintre cele mai apreciate actrițe din România. Deși activa în domeniul economic, arta nu i-a fost niciodată străină, urmând cursuri de vioară și pian în copilărie. Din 2010 își demonstrează și talentul de a scrie prin interediul blogului personal unde împărtășește cu mii de cititoare gânduri, sfaturi, recomandări.

11059918_907741432638616_5697491941682381690_n
 Andreea a rămas în atenția publicului și este în continuare prezentă la evenimentele mondene, semn că aptitudinile ei sunt apreciate și în prezent, iar în anii 2013-2014 a fost în top 10 bloggeri cu care au colaborat agențiile. Pentru că în momentul în care am văzut-o la Digital Divas am sesizat câtă energie pozitivă emana în jur, am îndrăznit să o invit la o discuție despre blogosferă.

Cine e Andreea, dincolo de imaginea pe care o cunoaștem din media?

O tocilară cu idei fixe, o economistă cu jumătate de normă absolventă de A.S.E., Finanțe – Băncicare face mereu ore suplimentare cufundată printre balanțe contabile și bilanțuri, dar și cea mai mare iubitoare de câini, indiferent de rasa, vârstă ori apucături.

Cum a fost parcursul de la ideea de a îți dori o carieră în acest domeniu (blogging) până la nivelul la care ai ajuns acum?

N-a fost deloc ușor, ba chiar din contră. Poate ai senzația că lumea vizitează www.andreeapatrascu.ro pentru că mă știe de la televizor și nu pentru conținutul distribuit de mine online. Ceea ce este complet fals. Curiozitatea nu merge mai departe de prima accesare a blogului.

Mai mult decât atât, de-a lungul timpului fiecare greșeală mi-a fost vânată și taxată și în offline, ceea ce m-a speriat într-o vreme.

În plus, ar fi esențial de menționat faptul că primii 2 ani am muncit cu mult entuziasm la fiecare articol, material foto/ video distribuit… cu toate că atunci nu câștigam niciun ban din blogging. Și nici prea mult timp liber nu aveam după filmări. Dar totuși nu m-am oprit.

Comunitatea blogului meu a crescut căramida cu căramida și nu fulminant. Iar mamei și celei mai bune prietene – singurele care mă citeau pe nerăsuflate în 2010 – li s-au adaugat mii de prezențe constante doar datorită conținutului.

11194499_896377910441635_8855509671834252189_o

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o de când ai pornit pe acest drum?

La început, lumea se aștepta să găsească pe blogul meu un soi de jurnal online cu fel de fel de informații picante din culisele filmărilor din Buftea.

Cumva, așteptarea inițială aducea a revistă de tip tabloid, nicidecum a blog cu sfaturi și recomandări utile pe partea de beauty, fashion ori food. Schimbarea preferințelor cititorilor a fost anevoioasă.

Cum ai evoluat și ce s-a schimbat la tine de când ești în atenția publicului?

Mă simțeam în vizor și înainte de a-mi deschide blogul (prin prisma meseriei), culmea, uneori chiar și fără a face ceva ieșit din comun.

Însă pasul acesta mi-a dat o mai mare libertate de exprimare, un drept la replică de care simțeam nevoia și o sanșă de a mă deschide în fața tuturor exact așa cum sunt eu.

Fără să resimt presiunea camerelor de filmat, a jurnaliștilor malițioși cu care intram uneori în contact ori a canoanelor altora de tipul „despre treaba aceasta vorbim, despre asta n-avem voie să discutăm”.

Iar de aici vine un soi de relaxare…

Care crezi că a fost cheia succesului tău?

Perseverența, optimismul și energia (toate native), dar și norocul de a fi întâlnit adevărați mentori pe parcurs.

Cea mai importantă lecție de viață pe care ai învățat-o de când ești persoană publică?

Am conștientizat că este atât de ușor să schimbi sensul unei declarații atunci când o extragi din context, încât sunt momente în care tăcerea este de aur.

Pe de altă parte… dacă ai ceva bun de spus, laudă cu toată gura!

Daca te învârți în niște cercuri sănătoase veștile bune se propagă și ele cu viteza luminii.

10996043_894927053920054_1740571981272170155_n

Cât de important e pentru tine să păstrezi contactul cu fanii?

Frecvența cu care scriu este zilnică, bănuiesc că asta spune multe.

Unde mai pui că mi se întâmplă frecvent să țin cont de feedback-ul comunității conturate în jurul rețelelor mele de socializare și chiar să-mi aleg vacanța, ținuta zilnică ori locația în care-mi beau cafeaua în funcție de sfaturile lor?

Ce crezi că apreciază cel mai mult publicul la tine?

Nu mă dau niciodată bătută și îmbrățisez fiecare zi cu veselie, indiferent cât îmi este de greu uneori. Iar optimismul se dovedește a fi contagios. Cred că prietenii mei virtuali asta apreciază cel mai mult la mine... toți avem nevoie de motive să zâmbim.

Ce nu știu oamenii despre tine?

Sunt microbistă, merg pe stadion de când aveam 10 ani și în plus… șofez ca un bărbat. Halal divă!

Care a fost cea mai frumoasă experiență pe care ți-a oferit-o statutul de celebritate?

Am fost cerută de nevastă în prime time la TV, într-un minut de maximă audiență. Iar bucuria noastră a fost împărtășita de mii de oameni care ne-au scris și ne-au felicitat pe loc, cu toate ca nu ne cunoșteau personal. Vibrațiile pozitive ajung întotdeauna la destinatar. Și au fost momente în care am avut parte de supradoză de fericire taman datorita grijii ori simpatiei publicului/ cititorilor.

11392876_919601524785940_5436869101770124937_n

Cum te-ai hotărât să îți faci blog?

Mărturisesc, Cabral m-a bătut la cap de prin 2009. El a fost primul care mi-a spus că am talentat la spus povești și că-s șanse mari să reușesc să le și scriu la fel de bine. Inițial am zis că-i părtinitor… dar în 2010 l-am ascultat și am deschis www.andreeapatrascu.ro.

Ce sfat ai pentru cei ce vor să intre în blogosferă?

În blogosferă este loc pentru toată lumea, important e să-ți stabilești o nișă căreia să te adresezi cu sinceritate și constanță în formularea mesajului. Chiar și așa, NU te aștepta să muncești puțin și să câștigi imediat, Zâna Măseluță a ocolit blogosfera.

Ce proiecte de viitor ai?

Anul acesta mi-am propus să cresc radical conținutul video al blogului. Și cu toate că îmi dau seama că voi avea și mai mult de muncă, dar și costuri suplimentare implicite producției video, sunt convinsă că în felul acesta mesajele mele vor ajunge la și mai multa lume.

Andreea Ibacka în 3 cuvinte?

Optimistă, ambițioasă, visătoare.

10933748_841382292607864_1628893254117096592_n

Sursa foto

S-ar putea să-ți placă:

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *