Un șofer de taxi imprevizibil

taximetrist-1-800x690

Sâmbăta trecută a fost pentru mine și Alex o zi lungă, care s-a transformat și într-o seară lungă. Când ne-am hotărât noi să mergem acasă, cel mai la îndemână ne-a fost să luăm un taxi de la Unirii.

Alex s-a grăbit să deschidă ușa mașinii, când eu l-am tras de mână să întrebe mai întâi dacă ne duce în Pantelimon, parcă deja m-am obișnuit că „așa se face”. Domnul, cu toată bunăvoința din lume pe chip, ne spune da, sigur; păi cum să nu merg? Nici nu intrăm bine în mașină, că și începe să povestească omul nostru:

Tocmai acum am mai dus o fată în Rahova. 5 lei a făcut. Păi de ce să n-o iau? Bine… făcea 5,20. Că știți, după ce opresc aparatul, se mai pune acolo o taxă de valoare adăugată. Dar îmi e și rușine să zic. Păi mai cer 20 de bani?

-Pe unde vreți pe la Universitate? A, pe aici pe Călărași? Eu mereu întreb ca să nu avem discuții. Că mi-a mai zis azi cineva că l-am ocolit. Dar nu l-am ocolit, domne`. Eu l-am dus pe unde știam că e mai bine. Am avut azi numai clienți ciudați.

Eu și Alex ne-am uitat mirați unul la altul.

-Numai voi și cu fata asta de am dus-o mai devreme ce ați fost mai de treabă. Unii nici nu te ia fără 50 de lei de aici de la Unirii. Ia comanda de aici cu 50 și se întorc să mai ia și pe alții tot de aici.  Sunt pe mână cu polițiștii. Fac 2-3 ture pe seară și gata. Și-au scos banii. Păi eu muncesc toată noaptea. Am fost de am băgat gaz de 46 de lei, am luat un pachet de țigări și trebuie să scot pe zi pentru firmă 120 de lei. Mai rămân câțiva lei, dar măcar sunt pe plus. Și alții…

După vreo 20 de minute în care am asistat la monologul domnului, ajungem acasă. Înduioșați de povestea lui cu ăia 20 de bani pe care îi pierde pe la toate cursele, ne-am înțeles din priviri să-i lăsăm sumă rotundă. Ne gândeam că așa un om corect, mai rar nimerești. Măcar de o cafea să-i lăsăm, că tot ne-a zis că lucrează toată noaptea.

Pe semne că a înțeles și el semnele noastre, căci altfel nu ne dăm seama cum de îi e rușine să ceară 20 de bani când e cazul, dar a păstrat 15 din 20 la o cursă de 12. :))

Deși în general m-ar enerva, am ajuns în bloc leșinați de râs deja. Tipul a fost super simpatic tot drumul, iar noi cu siguranță nu ne așteptam la finalul ăsta.

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *