Cum să devii model sau ce se întâmplă în culisele MRA

Ești înaltă, frumoasă, slabă? Te visezi defilând pe podiumuri internaționale? Tocurile sunt cele mai bune prietene ale tale?

Dacă te încadrezi în tipologia de mai sus, cu siguranță ai fost deja abordată de oameni ce îți spun că dacă mergi cu ei într-o scară de bloc, pentru aprox 100 de lei  te fac vedetă. Te înscriu în baza de date și te cheamă să faci câteva poze, îți promit că vei păstra produse/ haine și îți dau și între 50 și 200 de euro pe ședința foto. O să călătorești prin toată lumea, vei ajunge la Paris Fashion Week, vei fi bogată până la 35 de ani și ai să ajuți  copiii din Africa prin donații generoase.  Wake up, beautiful!

În realitate, agențiile (ok) de modeling nu percep taxe de înscriere și nu au sediul la parterul unui bloc dintr-un cartier obscur. Dacă simți că ai potențial de model/fotomodel/manechin sau alte job-uri ce presupun să câștigi bani din frumusețe, sunt câteva agenții consacrate în România care se ocupă de asta.

Zilele trecute am văzut un pe facebook-ul Models Romanian Agency un anunț referitor la faptul că sunt în căutare de oameni de diferite vârste pentru o reclamă. Mi s-a părut oportunitatea ideală de a intra în culisele MRA și a afla ce se întâmplă la un castig pentru o reclamă. 

Am ajuns azi la sediul MRA și erau la probe două fetițe (10-12 ani) și  câteva fete cu picioarele până în gât (a nu se interpreta greșit, arătau super fetele; e doar felul prin care vreau să spun că erau foarte înalte), ten perfect, păr strălucitor, zâmbet orbitor. Ce să mai… erau unde trebuie.

Ce se întămplă la un casting MRA?

În primul rând, completezi o fișă de înscriere. Apoi ți se fac câteva poze  de genul celor de mai jos (pentru castingul de azi, nu au fost poze în costum de baie)+poze la mâini. 

mra

Al doilea pas, este filmulețul de prezentare. Pentru cele mici, filmulețele au durat în jur de 60 de secunde. O doamnă tare drăguță le-a rugat să se prezinte și să zâmbească și să repete pozițiile din fotografii și pentru video. Între prezentare și mișcări, fetele au răspuns la câteva întrebări legate de școală și desene animate, cât să le facă să se simtă confortabil. So cute 😀

În cazul fetelor ceva mai mari, pe care descriam mai sus, filmulețul a durat cam 30 de secunde și erau rugate să se prezinte și să spună vârsta, greutatea și înălțimea în engleză, iar apoi repetau și ele pozițiile din fotografii.

Ultimul pas a fost o probă practică la care participanții au intrat în pielea personajelor și au filmat 3 scene. S-a prezentat situația și ce aveau de făcut, însă s-a oferit o mare libertate de mișcare, iar pe parcurs se mai ofereau indicații.

Mi s-a părut că atmosfera a fost foarte relaxată și prietenoasă. Oamenii de acolo erau adevărați profesioniști și păreau fericiți cu ce fac. Au avut răbdare, mai ales cu cele mici și explicau totul calm, glumeau și repetau cât să înțeleagă toată lumea.

Nu știu exact ce se întâmplă atunci când mergi la o preselecție pentru a intra în echipa MRA ca model, dar presupun că procedeul e asemănător.  Pe site  există o secțiune specială unde sunt indicați pașii ce trebuie urmați pentru a intra în contact cu agenția.

A fost o zi interesantă și m-am simțit tare bine alături de echipa de la casting. În încheiere, dacă ți-am trezit interesul pentru lumea asta strălucitoare, te invit să citești la Adriana un interviu cu Emma Dumitrescu, câștigătoare Next Top Model 2011.

LayoutCandidati150

Da, da…am trecut și eu prin tot procesul descris mai sus. De dragul blogului, normal. 

 

Sursa foto: 1, 2

16 Comments

 1. Gutu Mariana Gutu Mariana
  26 august 2015    

  Interesant 🙂

 2. 12 decembrie 2016    

  Buna as vrea sa devin si eu fotomodel/model sau manechin,on mare parte as vrea sa spun ca ma numesc Miruna am varst de 16 ani,am ochii verzi par lung sate ,inaltime 1,76 m si sunt o fire fotogenica,sper ca existe o sansa sa intru si eu

  • claudia claudia
   12 ianuarie 2017    

   Bună,

   Intră pe site-ul MRA și mergi în secțiunea become a model și de acolo pașii sunt foarte simpli. 😀

 3. Dalina Andreea Dalina Andreea
  8 februarie 2017    

  Buna! La voi se fac si preselectii pentru a fi fotomodel\model pentru fete cu varsta de 11 ani? Este interesant ce am citit, iar eu sunt o fata de 11 ani si ma cheama Andreea. Am 1 metru 41, sunt draguta, am trasaturi frumoase, parul saten-roscat , slabuta! Va rog sa imi lasati un comentariu!💋

  • claudia claudia
   8 februarie 2017    

   Bună, am lăsat un link în articol care te va ajuta să ajungi la cei din echipa MRA. 😀

 4. Dalina Andreea Dalina Andreea
  8 februarie 2017    

  Buna! Am 11 ani, ma numesc Andreea si as vrea sa devin fotomodel\model\manechin, si ar dori sa stiu daca exista preselectii pentru fete de 11 ani! Am 1 metru 41 , sunt draguta, am trasaturi frumoase si sunt slabuta! Am parul lung, saten spre roscat. Vreau comentariu daca se fac preselectii luna asta 2017! Nu am mai fost la preselectii niciodata.

 5. maria maria
  7 martie 2017    

  dar gen daca as vrea sa ma duc, ar trebuii a platec ceva?

  • claudia claudia
   19 aprilie 2017    

   Nu 🙂

 6. Constantin catalin Constantin catalin
  5 mai 2017    

  Sant înscris si eu in baza de date ce urmează deoarece mi s-a spus ca voi fi anunțat pt data de 02.05

  • claudia claudia
   9 mai 2017    

   Dacă vor avea proiecte pe care să te potrivești, te vor chema la casting. 😀

 7. Stefania Stefania
  7 mai 2017    

  Eu am 11 ani sunt drăguță am ochii căprui pot sa dau preselecția??

  • claudia claudia
   9 mai 2017    

   Da, de foarte multe ori au și proiecte pentru copii. 😀

 8. Petruta anamaria Petruta anamaria
  11 mai 2017    

  Am 12 ani , ochi caprui si sunt dragută…Pot sa dau preselectia?

  • Petruta anamaria Petruta anamaria
   11 mai 2017    

   Am 12 ani , ochii caprui si sunt draguta … Pot da preselectia?

   • claudia claudia
    13 mai 2017    

    Da 😀

 9. 28 mai 2017    

  Buna ziua as vrea o inscriere la moda pentru fete si sunt haine pentru fete sau femei mai mici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te pentru a urmări acest blog și a primi notificări despre articole noi pe email.

Instagram

 • When I sneeze, glitter comes out 🐣
 • Gleam and hope 👑
 • Florile cu cea mai frumoasă poveste. ❤️
 • I'm closer to the sky. ☁️
 • Așa ar trebui să înceapă fiecare zi!🍸 #varaincepecualist #alist @alistmagazine
 • 🐺
 • I always wear my invisible crown. 👑
 • Flowers are a girl's best friends. 🌹
 • Pure. 
#inspiration

Follow Me!