Ciorba de roșii și doamna de la piață

14012560_1234134569954632_1754784116_o

M-am hotărât marți seara să fac o ciorbă de roșii. Prima mea ciorbă de roșii.

Primul pas: mers la piață. Orice rețetă de ciorbă care se respectă începe din piață, nu din supermarket. Ajunsă cu Alex în Piața Norilor, ne-am învârtit câteva minute, cât să găsesc pe cineva care să-mi pară de încredere. Pentru că mai multe doamne de pe acolo păreau drăguțe, câștigătoare a fost cea la care am văzut cimbru.

– Bună ziua! Trebuie să fac o ciorbă de roșii. Sunt coapte?

– Da, da. Sunt numai bune, mi-a zis în timp ce le așeza pe cântar.

– Gata. Sunt suficiente, că nu fac multă. Mai dați-mi vă rog și cimbru. Doar o crenguță.

– Păi le vând câte două.

– Păstrați una. Nu îmi trebuie două, că o să fie prea mult.

– E… Păi și cum? Să o dau la altcineva? Lasă mamă, că poate mai faci și o ciorbă de fasole.

– Nu cred și nu aș vrea să se usuce degeaba.

– Nu, nu. Lasă-l aici. 6 lei face.

Îi dau 6 lei și ea îmi pune în pungă și 2 morcovi.

– Nu, nu. Nu e nevoie. Mai am acasă.

– Lasă mama, ia de aici că sunt de la mine din grădină. Uite și un ardei roșu îți trebuie că ăsta dă culoarea aia frumoasă. Și i-ai și pe ăștia să îi toci acolo.

– Mulțumesc, chiar nu trebuia…

– Uite și o ceapă.

– A, păi am multă acasă de la ma…

– Gata! Acum ai de la mine tot ce-ți trebuie ca să faci ciorba. Să-ți iasă bună!

Am mai mulțumit noi de câteva ori și am plecat de acolo foarte surprinși de generozitatea doamnei din piață. Și-o fi  dat seama că suntem noi în cartier și încerca să ne facă clienți fideli. Sau așa e ea: super drăguță. ^_^

Am ajuns acasă și m-am apucat de curățat și tocat legumele. Așadar, iată rețeta mea de ciorbă de roșii:

Personaje:

Personaje  principale:

  • 5 roșii coapte
  • 2 ardei
  • un morcov
  • o legătură de cimbru
  • 3 căței de usturoi
  • o ceapă

Alte personaje: sare, piper, apă, ulei.

Mod de preparare:

Se alege o oală în care se pune ceva ulei (nu prea mult, cât să fie pe fundul oalei, să nu se lipească ceapa) și se aruncă frumos ceapa peste ulei, apoi se adaugă acolo și restul legumelor și se lasă la „scăzut”. Când a început să arate ca un bulion, am pus 3 castroane de apă, orezul și crenguța de cimbru. După ce a făcut bulburuci, am pus 3 căței de usturoi pisați și sare. Am scos cimbrul și gata! 😀

* După ce am mâncat, s-a dovedit că am pus prea puțină apă pentru câte legume aveam acolo, așa că am mai adăugat 1 castron și jumătate de apă, încă un cățel de usturoi și am mai lăsat-o să fiarbă o dată. 

Timp de pregătire:

  • 15 minute spălat și tocat ingrediente
  • 20 de minute tentativă de a face poza cu ingredientele
  • 10 minute sunat bunică din dotare pentru indicații și alte bârfe (pentru că uitasem ce-mi zisese mami luni) 
  • 40 de minute timp de gătire.

Alex a fost super mândru de mine și a zis că e bună. Nu am mai făcut poze în timp ce o găteam și după, pentru că era deja 11 noaptea, dar arăta exact ca ciorba lui mamaie. 😀

Bonus: Aseară am pus și câte un ou ochi în castronul cu ciorbă și ne-a plăcut super mult. 😀

 

S-ar putea să-ți placă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *